A fürdőszobában a megfelelő hőmérséklet nagyon fontos, mivel zuhanyzás, fürdés után az ember könnyebben megfázik, ráadásul ekkor magasabb az ember hőérzete, így melegebb hőmérsékletre van szükség. A fürdőszobai radiátorok tökéletesek e célra.

A fürdőszobai radiátorok eleinte a hagyományos radiátorokhoz voltak foghatók, majd ezeket felváltották a négyzet alakú fürdőszobai radiátorok melyek vízszintes csöveket tartalmaztak. Ezek a speciális radiátor típusok kiválóak akár törölközők szárítására és melegítésére is, így sokan ezeket részesítik előnyben. Nincs annál jobb érzés, mint egy kellemes meleg zuhanyt követően felmelegített törölközőbe bújni a melegben. Ezek a radiátorok könnyed, légies hatást keltenek, ellenben a hagyományos robosztus típussal szemben, amin ráadásul csak egy törölközőt lehet szárítani. Mivel ezek a fürdőszobai radiátorok vékonyak, ezért kevés helyet foglalnak. Manapság a tervezők szinte művészi szintre emelték a fürdőszobai radiátorokat. Szinte versengenek egymással, hogy minél egyedibb, különlegesebb fürdőszobai radiátorokat tervezzenek és hozzanak létre.

Vannak, akik inkább maradnak a korábban már említett négyszögletes, vízszintes sávokkal ellátott fürdőszobai radiátoroknál, míg mások szívesen válogatnak az egyedi, különleges darabok közül. Manapság már kivételes szépségű, esztétikus darabokat is választhat, de azoknak is van miből választani, akik a konzervatív típusokat választják. Alapvetően fehér színben gyártják ezeket a fürdőszobai radiátorokat, azonban felár ellenében néhány gyártó más színben is hajlandó legyártani a kiválasztott terméket. A radiátor így nem csak hasznos része lehet a fürdőszobának, hanem akár esztétikailag is tökéletesen passzolhat hozzá. Érdemes fürdőszobai radiátort választani a hagyományos helyett, biztosan nem bánja meg döntését!