Az olajradiátorok hatékony alternatívái!

Sok ügyfél gyakran kér olajjal töltött radiátorokat, ha egy ingatlan nem rendelkezik kazánnal ellátott központi fűtési rendszerrel, mivel ez történelmileg a legnépszerűbb megoldás volt az elektromos fűtés terén. Az olaj azonban számos negatívumot hoz magával; lassan melegszik, megakadályozhatja a radiátor újra hasznosítását és egyre drágább.

Olajalternatívák

A technológiai fejlődés a rendelkezésre álló elektromos radiátorok választékának hatalmas növekedéséhez vezetett, és ma már nem a csúnya olajjal töltött radiátorok jelentik az egyetlen lehetőséget. Az elektromos radiátorok ma már sokféle formátumban kaphatók. Népszerű lehetőség a vízzel töltött radiátor, amely lényegében egy olyan radiátor, amelyeket csővezetékes központi fűtési rendszerre terveztek, de víz, korróziógátló és elektromos elem hozzáadásával „villamosították”. A vízzel töltött elektromos fűtőtestek gyorsan felmelegednek és tisztulnak, egyszerű, vonzó, ugyanakkor olcsó lehetőséget kínálva számos belső térnek. A vízzel töltött elektromos radiátorok különféle kivitelben, különböző anyagokban (például öntöttvas, acél és alumínium), több száz színben és rengeteg méretben kaphatók vízszintes és függőleges formában. Ezek továbbra is felkínálják az olajjal töltött radiátorok előnyeit, például a hordozhatóságot és a rendelkezésre állást mind a padlóra szerelhető, mind a fali változatban.

Például az Electric Romana kőből készült radiátor kiváló minőségű márványból vagy gránitból készül. Díjnyertes kialakítása magában foglalja a természetes kő kiváló hőmegtartó tulajdonságait. A folyadéktartalom nem azt jelenti, hogy vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhető. Az elektromos radiátorok piacának legújabb eleme az iRad, egy olyan sugárzó panel, amely egyáltalán nem tartalmaz folyadékot, magas hőteljesítményt bocsát ki, és vezeték nélkül összekapcsolható más iRad radiátorokkal, amelyek rendkívül hatékony központi fűtési rendszert biztosítanak, ráfordítás és kellemetlenség nélkül.