Elég-e a konyhába a padlómelegítés?

Ha frissíti, felújítja vagy átalakítja a konyháját, akkor biztosan tisztában lesz az Ön számára nyitva álló fantasztikus tervezési lehetőségekkel. Ilyen lehetőség a konyhában a padlófűtés is.

Padlófűtés és a konyha

A padlófűtés egy olyan különbséget jelenthet az új, átalakított konyhában amilyenre nem is számított. Néhány ember azonban attól tart, mivel megszokta a radiátorok forró hőjét, hogy a padlófűtés túl gyenge és hatástalan lesz olyan forgalmas helyiségekben, mint a konyha. Végül is a konyha az a hely, ahol a család hideg téli reggeleken összegyűlik, mielőtt iskolába és munkába indulnak; ez az a hely, ahol egy mozgalmas nap végén a család még egyszer összegyűlik vacsorára. A legtöbb esetben a padlófűtéses rendszerek a konyhában vagy az ingatlan bármely pontján hatékony és egyedülálló hőforrást jelenthetnek. A szerelők ezt úgy számolják ki, hogy megvizsgálják a helyiség hőveszteségét és egy ilyen rendszer hőteljesítményét. Ha a kimenő teljesítmény meghaladja a hőveszteségét, akkor a padlófűtési rendszer lehet a válasz.

Nyilvánvaló viszont, hogy ha a konyhában a hőveszteség nagyobb, mint egy ilyen rendszer teljesítménye, akkor előfordulhat, hogy a konyha nem olyan kényelmesen lesz fűtött, mint szeretné. Bizonyos padlóburkolatok jobban vezetik és továbbítják a hőt, mint mások. Néhányan nem tudnak megbirkózni a padlófűtési rendszer „magasabb” hőmérsékletével, és ezért nem biztos, hogy jól teljesítenek. A fa, a vinil, a laminált anyag és a szőnyeg például a padlóhőmérsékletre korlátozódik 27 ° C-ra. A csempe és a kő viszont képes kezelni a 30 ° körüli magasabb hőmérsékletet, ami azt jelenti, hogy a hely melegebb hőmérsékletre melegíthető. Egyes anyagok szintén gátolják az ilyen rendszer hőjét, mivel túl magas szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, és a hő nem képes behatolni a helyiségbe. A szőnyeg az egyik példa (bár 2,5 érték alatt életképes lehet), és a laminátum is túlságosan szigetelő lehet.