Kevés olyan dolog létezik az életben, legalábbis a fűtéstechnika területén, amivel kapcsolatban annyi előítélet lenne, mint az elektromos padlófűtéssel szemben. Hiába született számtalan cáfoló cikk, sokan még mindig ördögtől valónak látják az elektromos padlófűtést.

Ha az elektromos padlófűtéshez kapcsolódó tévhitek közül csak néhányat szeretnénk megemlíteni, akkor a leggyakoribbak, drága, veszélyes a burkolatra, káros elektromos sugárzást bocsát ki, könnyen meghibásodik. Tény, hogy nem lehet az összes elektromos padlófűtés fajtát egy kalap alá venni. Tény, hogy olcsó húsnak híg a leve, tehát, ha a legolcsóbb anyagokkal dolgozik és nem szakértőket bíz meg a feladattal, akkor előfordulhat, hogy hamar tönkremegy, ellenkező esetben egy hosszútávú fűtési alternatíváról van szó. Azt gondoljuk, hogy a veszélyes elektromos sugárzás talán a legnevetségesebb tévhit. Így akár a tv-t és az összes elektronikus berendezést is száműzni kellene a lakásból. Az elektromos padlófűtés fölé nem lehet akármilyen burkolatot rakni, például a fa burkolat kizárt. Az elektromos padlófűtést úgy találták ki, hogy teljesen biztonságos legyen. Mivel felmelegíti a padlót, ezért gyakran ajánlják kisgyermekes családoknak, ahol a gyerekek sokat csúsznak-másznak a padlón.

Sokan azzal érvelnek, hogy az elektromos padlófűtés drága, azonban ez nem igaz, sőt, hamar behozza az árát. Alapvetően a padlófűtés egyáltalán nem rosszabb, mint bármelyik másik fűtési alternatíva. Sőt, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Természetesen a padlófűtésnek is megvannak a maga hátrányai, akárcsak a többi fűtési alternatívának. A padlófűtést akár már meglévő padló esetén, utólag is lehet telepíteni. Tehát, ha elektromos padlófűtésben gondolkodik, akkor érdemes nem spórolni az anyagon, valamint szakembereket felkérni a munkára!