Minden gázkazánban és kandallóban gázégők végzik el a földgáz égetését hogy hő keletkezhessen. Ezeknek a kazánoknak egy bizonyos besorolása van, amely attól függ, hogy mennyi hőt tudnak kibocsátani. Minél nagyobb a ház, annál nagyobb a kemence, amelyet fel kell melegítenie. Elég sok időt kell szentelni arra, hogy kiválassza a házhoz megfelelő kazánt. Ilyenkor több számítás is elvégezhető, hogy pontosan meghatározzuk, milyen erőteljesnek kell lennie a gázégőknek.

Gázégők

Számos oka van annak, hogy miért kell csökkentenie a meglévő gáztűzhely vagy kazán teljesítményét. Az egyik leggyakoribb ok az, hogy történt valamilyen hiba a kezdeti számítások során. Probléma lehet azonban akkor is, ha nagyobb kazánt használ olyan házban, ahol a közelmúltban javult az energiahatékonyság. Ha mostanában sok levegőszivárgást tapasztalt, vagy kicserélte az ablakokat, akkor lehet, hogy találnia kell egy módot a gázégők teljesítményének csökkentésére. A gázégők teljesítményének csökkentése egyszerűen azt jelenti, hogy kevésbé lesz hatékony. Ez úgy működik, hogy korlátozza az azt a gázmennyiséget ami eljut a kazánhoz hogy elégjen. A gázégők teljesítményének csökkentése sokkal jobban megfelel majd az ingatlan méretének is.

A teljesítmény csökkentéskor meg kell ragadnia a lehetőséget, hogy eldöntse, vajon jobb lenne-e a meglévő kazánt kicserélni egy olyanra, ami az ingatlannak megfelelőbb. Új kazán vásárlása számos fontos előnyt jelent. Az új kazánokat a nagyobb energiahatékonyság, a gyorsabb tüzelés és a nagyobb megbízhatóság jellemzik. Noha ezeket az előnyöket élvezné egy újabb modell megvásárlása során, a gázégők teljesítményének csökkentésével nagy összeget takaríthat meg. Valójában ez a projekt csak néhány ezer forintba kerülhet, ha sikeresen hajtják végre. A kazán élettartama akár 15% -ot is megtakaríthat az éves fűtési költségeken, ami jó megtérülést jelent.