Gáztűzhely javítási útmutató

Azok számára, akik gáztűzhelyeket használnak a főzéshez, számos probléma megakadályozhatja a főzést. Szerencsére a hibaelhárítás néhány percet vesz igénybe. A gáztűzhely hibáinak elhárításához, karbantartásához vagy javításához azonban elengedhetetlen a szükséges óvintézkedések megtétele.

A gáztűzhely javítása

Gyakran előfordul, hogy a gáztűzhely-tulajdonosok olyan felületi égőkre panaszkodnak, amelyek nem világítanak. A legvalószínűbb bűnösök közé tartoznak az eldugult égő rések vagy a hibás gyújtáskapcsoló. Ennek ellenére meg kell erősítenie, hogy a gáztűzhely megfelelően van-e csatlakoztatva, ha elektromos gyújtóval rendelkezik. Ha az áramellátás be van kapcsolva, és a megszakítója nem lett kioldva, akkor az elektromos gyújtóval ellátott bedugott gáztűzhelynek többször kattannia kell, amíg a tárcsa elkezd világítani. Ha a gáztűzhely nem kattan, akkor valószínűleg a gyújtáskapcsolója hibásan működik. Meg kell éreznie a gáz szagát, ha a kattanás hallatszik, de ha nem, akkor valószínűleg problémája van a gáz áramlásával. Akárhogy is, a legjobb megoldás a szakember felhívása.

Ha ezt a problémát tapasztalja, először ellenőrizze a őrlángot. Abban az esetben, ha nem az őrláng okozza, ellenőrizze a tápkábelt, a hőszigetelést és a termosztátot, ha a gáztűzhely rendelkezik elektromos gyújtóval. Megoldást jelenthet a kályha órájának megfelelő beállítása. Ha ezek a „csináld magad” megoldások sikertelenek, forduljon szakemberhez. A lámpa nyílásának tisztítása jelenthet megoldást még, ha a láng folyamatosan kialszik. De ha ez nem oldja meg a problémát, próbálkozzon az őrláng lángjának beállításával. Ha gázszagot érez, amikor az őrláng nem világít, gyújtsa meg az őrlángot csak miután szellőztette a házat. Ha gázszagot érez, amikor az elektromos gyújtó be van dugva. Hívjon probléma esetén gáztűzhelyjavító céget. Ne felejtse el szellőztetni a házat. Ha a láng a szokásosnál kevésbé erősnek tűnik, akkor az eldugult égő lángnyílásai jelenthetik a problémát.