Kíméld meg a mosogatógépedet a dugulástól!

Kevés olyan kellemetlen dolog van egy háztartás életében, mint egy olyan mosogatógép, ami nem működik megfelelően. Komolyan, mi a rosszabb? Rálépni a gyermekünk lego kockáira? Régi, mikrohullámúval készített csésze kávé? Fekete édesgyökér? Persze, rendben vannak rosszabb dolgok, de nem sok. Az eltömődött mosogatógép nem boldog mosogatógép. Amikor étel, papír és egyéb maradékanyag felhalmozódik, eltömődéseket és egyéb vízvezeték-problémákat okozhat. Ezek a problémák azt is megakadályozzák, hogy a mosogatógép megfelelően kiszáradjon. Senki sem akarja a rendetlenséget, a szagokat és a kellemetlenségeket.

Az első lépés annak a megértése, hogy a mosogatógépek eltömődnek. Itt vannak a leggyakoribb okok, amelyek miatt mosogatógép eltömődhet, és hogyan lehet megelőzni vagy megjavítani az eszközt:

Tányérok, amelyeket nem öblített el megfelelően.

Könnyű azt mondani, hogy “ó, lemossa az a gép”, amikor a mosogatógépben lévő rendetlen tányérokról van szó. És nem tévedsz; ez a rendetlenség elmosódik … a mosogatógép szűrőjébe. Az élelmiszerek idővel eltömítik a mosogatógép szűrőjét, akadályozva annak megfelelő működését.

A rászáradt ételmaradékot ajánlatos lekaparni mielőtt azt behelyeznénk a mosogatógépbe. A mosogatógépek a baktériumok és a zsírok tisztítására szolgálnak, nem pedig az élelmezési darabok eltávolítására lettek tervezve.

Ásványi anyagok felhalmozódása.

Van valamilyen otthoni vízszűrő rendszere? Ha nem, akkor valószínű, hogy az ásványok lerakódnak az otthonának vízfelhasználó készülékein belül. Amikor az ásványi üledék felhalmozódik olyan készülékek belsejében, mint a mosogatógép, ezek mindent lelassítanak. Maga a gép kevésbé működik hatékonyan, és az eltömődések sokkal gyakoribbak.

Az ilyen módon történő felhalmozódás legjobb módja a szűrőrendszerbe történő befektetés. Ha azonban ezt nem tudja megtenni, vagy attól tart, hogy már van komolyabb ásványi anyag lerakódás, akkor próbálja meg megtisztítani. Az ásványi anyagok mosogatógépből történő tisztításának egyik módja az, ha ecetet “futtat” rajta, mint program. Dobjon körülbelül egynegyed desztillált ecetet a mosógép aljába, és futtassa azt. Az ecetnek hozzá kell járulnia az ásványok felbontásához és a víz áramlásához.

Eldugult szűrőkosár

A mosogatógép belsejében egy lefolyó van, amely lehetővé teszi a víz átjutását. A szűrőkosár védi a lefolyót az élelmezési daraboktól vagy az olyan dolgoktól, amelyek eltömíthetik azt.

Minél több hulladékot enged a mosogatógépbe, annál gyorsabban töltődik fel az a szűrőkosár. A kosár eltávolítása és rendszeres tisztítása komoly segítséget nyújt az eltömődések megelőzésében.