Legyen melegben ezen a télen is!

A tél közeledtével fontos, hogy biztonságban maradjon a szezon előtt. Azt akarjuk, hogy mindenki meleg otthonba térjen haza, megfelelő és biztonságos körülmények között, ezért azt szeretnénk hogy 100%-an biztos legyen benne, hogy kazánja készen áll a következő hideg hónapokra.

Tippek a téli szezonra

Nincs annál jobb, mint hazaérni egy meleg házba, amikor kint fagy van. Ha azonban a kazán meghibásodik az előttünk álló hideg hónapokban, akkor bajban lehet. Figyelembe véve a Magyarország fantasztikus nyarát ebben az évben, nem lenne téves azt állítani, hogy a legtöbben nem használtuk olyan gyakran a fűtésünket. Ezért kiváló alkalom arra, hogy ellenőrizze a berendezést, mielőtt beindul a téli szezon, ügyelve arra, hogy jó működési állapotban van-e, hogy melegen tartsa, amikor szükség van rá. A szakértők ezt évente ajánlják Ön és családja biztonsága érdekében. Fontos, hogy legalább évente egyszer ellenőriztesse a berendezését azt egy regisztrált mérnökkel.

Fontos azt is ellenőrizni, hogy a szén-monoxid-érzékelő a helyén van-e és tesztelve van-e annak megfelelő működéséhez. Egy lezárt rendszeren (amelynél a víznyomást feltöltőhurok segítségével növeli) ellenőrizze, hogy a víznyomás 1 és 1,5 bar között van-e. Ha a nyomás 0,5 bar alá csökken, akkor a kazán „alacsony nyomású” hibával rendelkezik. Ez megakadályozza a kazán égését. A megfelelő nyomás biztosítása azt jelenti, hogy a kazán működésbe léphet, amikor arra szükség van. Ha a kondenzvezeték egy külső falon van, akkor ellenőrizze, hogy szigetelt-e. Ha a hőmérséklet fagypont alá esett, akkor a kondenzvezetékben lévő folyadék megfagyhat, és a kazán elzáródását okozhatja. Ennek egyszerű megoldása a csőszigetelés. A csőszigetelés minimalizálja a hőveszteséget, és a kondenzvezetékben lévő vizet fagypont felett tartja. Javasoljuk, hogy minden olyan kondenzátumcsövet, amely kívülről folyik, 32mm csőméretre cserélje le.