Az ingatlanon belüli központi fűtési rendszer az egyik legintenzívebben használt háztartási készülék, és mégis figyelmen kívül hagyja. Hacsak a fűtés hirtelen le nem áll, vagy a vize nem melegszik, a hibák észrevétlenek maradhatnak, és ami még fontosabb, lehet, hogy pénzt pazarol ezzel!

Melyik a jobb megoldás?

Ha felesküdött a környezet megóvására, vagy pénzt takarított meg magának, vagy ha a körülményei ezt megkövetelik, segíthetünk a megfelelő választásban az új központi fűtési rendszerhez. A gázfűtési rendszereket használják hazánkban a leggyakrabban. A gázfűtést közismertebb nevén “nedves rendszernek” nevezik – ahol a gáztüzelésű kazán felmelegíti a vizet, ami viszont fűtést biztosít az ingatlan radiátoraiban és csapjaiban. Egyes házak, amelyek nem csatlakoznak a gázhálózathoz, folyékony kőolajgázt fognak használni, amely ugyanúgy működik, de sajnos sokkal kevésbé költséghatékony. Az új kazánoknak legalább 88% -os hatékonysággal kell rendelkezniük, hogy megfeleljenek az építési előírásoknak. Szinte az összes modern gázkondenzációs kazán A-besorolást kap, és állítólag az általuk fogyasztott üzemanyag 90-95% -át hővé alakítja! Gázfűtés esetén nincs szükség tüzelőanyag tárolásra.

Az elektromos központi fűtési rendszereket általában kisebb lakásokban használják, könnyűek, kompaktak, rendkívül csendesek és nem zavaróak. A technológiai fejlődés és a hatékonysági igények növekedésével azonban ezeket gyorsan fejlesztik, hogy megfeleljenek a nagyobb helyiségeknek is! Elektromos központi fűtési rendszerrel a fűtés igény szerint rendelkezésre áll bármikor. A legtöbb elektromos fűtési rendszer 100% -os hatékonysággal büszkélkedhet. Meg kell jegyezni, hogy az elektromos tarifák nem annyira költséghatékonyak, mint a gáz, és ha a gázról most úgy dönt, elektromosra váltana, ha eddig gázzal fűtött, rendkívül költséges váltás lehet és lehet, hogy utólag megbánná.