Padlómelegítési problémák és azok megoldása

A padlófűtéssel is, mint minden más rendszerrel számos probléma előfordulhat. Padlófűtéses működtető problémák: oda ragadt szelep a működtető alatt: Minden működtető alatt van egy kis csap. El kell távolítania a működtetőt az érintett zónából, hogy ellenőrizze, hogy a csapszelep szabad-e.

Mi a megoldás?

Ha a szelep leragadt, akkor szilikon spray segítségével szabadon engedhető. Használhat egy hosszú fogót is, hogy megpróbálja kiszabadítani a csapot. A működtető teljesen meghibásodott: ha a működtető meghibásodott, akkor ez valószínűleg egy elektromos problémának tudható be, amely a termosztáthoz vagy a vezetőlaphoz kapcsolódhat. Az áramkörök ellenőrzéséhez a legjobb, ha szakképzett villanyszerelőhöz fordul. A hibás működtető a padlófűtés teljes tönkremenetelét is okozhatja, amely nem kapcsol be vagy folyamatosan kikapcsol. Padlófűtéses termosztáttal kapcsolatos problémák: Hibás a termosztát vagy az akkumulátor lemerült: A termosztátot könnyen visszaállíthatja a mellékelt felhasználói útmutató követésével. Ha rendszere vezeték nélküli, akkumulátorral működő termosztátokat használ, akkor célszerű ellenőrizni az elemeket is. Ha egyik sem működik, akkor ez potenciálisan elektromos hiba lehet, ezért szakképzett villanyszerelőt kell hívni.

A hibás termosztát a padlófűtés tartós kikapcsolódását is okozhatja. A termosztát nincs megfelelően beállítva (E1 és E2 hibák): A hiba törléséhez egyszerűen állítsa alaphelyzetbe a termosztátot a felhasználói útmutató szerint. Kábelezési probléma: hibás csatlakozás: Ez a probléma egy működtetőhöz, termosztáthoz vagy a vezetékkártyához kapcsolódhat. Elektromos probléma esetén a legjobb, ha szakképzett villanyszerelővel fordul a probléma megoldásához. Az elosztón zárt leválasztó szelepek: A leválasztó szelep karjának nyitott helyzetben kell lennie az elosztó csövével. Ha az elzáró szelep zárva van, akkor 90 fokos lesz a csővezetéken.