Az nem mondunk újat, hogy szinte mindenki számára teljesen normálisnak nevezhető, hogyha van egy autónk, akkor azt karban kell tartani. Illetve az is, hogy legalább évente egyszer elvisszük nagy szervizbe, hogy mindent alaposan átnézzenek benne. Ám mi a helyzet a cirkóval, azt is leellenőrizteti?

Miért érdemes a cirkót rendszeresen karbantartani?

Sajnos a legtöbben már koránt sem foglalkozunk annyit, mint az otthonunkban találkató többi berendezéssel, ám ez is pont annyi figyelmet igényelne, mint minden más berendezés, amely az otthonunkban található. Főleg azért is érdemes átnézetni, mivel, ha a fűtésszezon közben történik a meghibásodás, amely persze, hogy akkor történik, ugyanis a legtöbben csak akkor használjuk, akkor az igen kellemetlen tud lenni. Valljuk be őszintén, hogy a legtöbben a cirkóval addig szoktunk foglalkozni, még a szerelő felhelyezi és első alkalommal beindítjuk. Ugyanis a legtöbbünk a későbbiekben rá sem néz, hogy mi a helyzet vele, vagy éppen milyen állapotban van, addig még rendben funkcionál. Ez pedig nagyon sok rossz következményt vonhat maga után. Többek között ebből következik az is, hogy évente mind többet hallani, olyan balesetekről, mikor szénmonoxid mérgezésben veszítik életüket az emberek. Amely mind elkerülhető lenne, egy-egy ellenőrzés által.

Cirkó karbantartás

Cirkó karbantartás

Épp úgy, mint más berendezések a cirkó is akkor tud hosszú éveken keresztül jól szolgálni, ha azt rendszeresen karbantartjuk. Ezért is érdemes minden évben fűtés szezon előtt szerelőt hívni, hogy átnézze, leellenőrizze, hogy minden szakszerűen működi-e benne. Igen a szerelő kiszállása és annak munkája, költségeket von maga után, de gondoljuk csak át, ha nem tartjuk karban és pár éven belül tönkre megy a cirkó, akkor az mennyivel drágább lesz, mint a szerelő díja? Bizony sokkal több, hiszen egy új kazán vásárlása igen költsége lehet. Az áruk megközelítheti az 1000-1500 EU-t is.