Ha ön is az az ember, aki nemcsak az autó tárolására használja a garázst, hanem fontos dolgokat tart ott többek között, vagy a garázsban dolgozik, akkor a téli időszakban is jól jöhet a fűtés a garázsban is, még akkor is, ha ez extra költséget jelent. Most elárulunk néhány tippet, hogyan fűtse hatékonyan és a lehető legolcsóbban garázsát.

A szigetelés sokat segít

Míg van egy közös szigetelt fal, amely a garázsfalat összeköti a ház többi részével, a garázs többi részének valószínűleg rossz szigetelése lesz. Ez azt jelenti, hogy ha van egy fűtő- vagy hűtőforrás, amely közvetíti a garázs hőmérsékletét, akkor az energia pazarlódik, amikor távozik, és a hőmérsékletet nem szabályozzák olyan hatékonyan, mint amennyire szükség lenne rá. A garázsfalakat hatékonyan szigetelheti olcsón kívülről, szabadon kapható termékekkel, amelyekhez egyáltalán nem szükséges hozzáértő kéz, tehát saját maga is szigetelheti a garázst. A szigetelés során mindenképpen távolítson el minden polcot – de ne aggódjon, ha polcokra van szüksége, ezek biztonságosan felszerelhetők a szigetelés lefedése után. Ezeket a termékeket szakember is telepítheti munkaköltséggel.

Fűtési szezonAz elektromos fűtőelem megfizethető és tartós megoldást kínál bármilyen hőmérsékleti kérdésre – és egy ilyen beépítésével a garázsban biztosíthatja, hogy képes megnövelni garázsának hőmérsékletét az Ön számára megfelelő mértékben – és mindezt egy gombnyomással. Ez azt jelenti, hogy ha a garázsát jövedelemszerzésre használja, a rossz időjárási viszonyok miatt soha nem kell kimaradnia a munkából. A garázskapu szigetelése kiválóan alkalmas a hideg vagy a meleg levegő benn tartására, így hosszú időt tölthet kényelmesen a garázsban, bármilyen időjárási körülmények között. A megfelelő szigetelőanyagok esetében sokféle lehetőség van. Emellett a huzatot is érdemes többször ellenőrizni, hiszen az is okozhat problémákat.