A lakáshoz passzoló, alkalmazkodó ideális gázkészülék kiválasztása előtt mindenképpen mérlegelje lehetőségeit, és beszélje meg elképzelését az optimális termékre vonatkozóan egy jogosult szakemberrel! Az „A” típusú gázkészülékek legelterjedtebb, legismertebb képviselője a gáztűzhely. Mindennapos használatra tervezett, rengeteg változattal.  Esetében az égéstermék a légtérbe távozik, ez körültekintést igényel a gázszolgáltatás igénybevétele során.

A gázszerelő Budapesten szolgáltatásunk során azt tapasztaltuk, hogy ügyfeleink nem ismerik a kazánok működését, ezért ez a bejegyzés az ismeretterjesztésről szól.

A „B” típusú nyílt égésterű, égéstermék elvezetéssel rendelkező gázkészülékek optimális esetében az égéstermék kéményhuzattal a külső térbe áramol, ami a helység szakszerű kialakítását feltételezi a szükséges nyílászárók elhelyezésével. Biztonsági kockázatot jelent a gyakorlatlan személy által telepített gázkészülék, mivel helytelen beszereléssel az égéstermék távozásának útja nem megoldott és zárt térben maradhat.

A „C” típusú, zárt égésterű gázkészülékek hermetikusan zártak, így hatásosan akadályozzák meg a szén-monoxid mérgezést.  Biztonságos kialakítással, rendszeres karbantartással a fogyasztó teljesen nyugodt lehet választását illetően. A megbízható típusok elérhetőségére bátran rá lehet kérdezni a gázszerelőnél, aki legjobb tudása szerint köteles válaszolni a szakszerűséget és szavatosságot illetően.