A lakás fűtéséhez legtöbben gázkonvektorokat használnak, már nem csak városokban elterjed a konvektorok használata, hanem vidéken is.  A gázkonvektor beszerelése előtt jól gondolja át, hogy a parapetes, vagy a kéményes változatot vásárolja meg.

A parapetes gázkonvektor

A parapetes gázkonvektor készülhet lemezből, vagy öntöttvasból.  A lemez konvektorok olcsóbbak, viszont az öntött vasból készült fűtőtestek jobban kiadják a meleget, és nincs kellemetlen hangjuk. Egy nagyobb típusú parapetes gázkonvektor képes egy kisebb lakás felfűtésére is. Ez a gázkonvektor az oxigént a szabadból nyeri, és az égéstermék is oda jut.

Kéményes gázkonvektor

A kéményes gázkonvektorok veszélyesebbek, mint parapetes konvektorok, de ha szakember szereli be lakásunkba, akkor nem következhet be probléma. Az ilyen típusú fűtőtesteknél fontos, hogy oda figyeljünk a megfelelő szellőztetésre, mivel a konvektor az oxigént a lakásból nyeri. A gázkonvektor beszerelése előtt ellenőriztessük a kémény állapotát, a füstelvezetésébe egy érzékelőt szoktak szerelnek, hogy az égéstermék visszaáramlása esetén a készüléket leállíthassa, így nem történhet komolyabb baj.