Mindenki otthonának szíve a szeretett kandalló. Az évek múlásával viszont egyre csökken a hagyományos kandallók száma az otthonokban. Van egy kérdés, amelyre mindenki tudni akarja a választ, mégpedig arra a kérdésre, hogy hamarosan megszűnik a hagyományos kandalló?

A hagyományos kandallók

A kazánok és a központi fűtés technológiájának legújabb fejlesztései révén sokkal megfizethetőbb módjai lettek otthonának fűtésére, mint a kandallók. Ez hozzájárulhat ahhoz a tényhez, hogy kezdjük belátni az otthoni kandallók számának csökkenését. Korábban kandallókat használtak a ház fűtésére és a főzéshez, de mivel a központi fűtési rendszert feltalálták és az Egyesült Királyság minden házában bevezették, annál kevésbé van szükség hagyományos fatüzelésű kandallóra. Az utóbbi években növekedett a népszerűség az elektromos és gázkandallók esetében. Ennek oka az, hogy ez a kandallóstílus sokkal kevesebb karbantartást igényel, és sokkal hatékonyabb hőeloszlást biztosíthat. Az energiaszámlák folyamatosan növekednek, ezért sokan energiahatékonyabb módszert keresnek a nappali melegítéséhez.

Fűtési szezonNoha ezek a modern alternatívák költséghatékonyabb módszert kínálnak a tüzeléshez, soha nem helyettesítik a hagyományos kandalló által keltett érzést. Semmi sem jobb, mint az az érzés, hogy egy hideg estén begyújt a kandallóba és figyeli a lángokat, de nem kétséges, hogy ezek a modern alternatívák egyre népszerűbbek, mint a hagyományos kandalló. Alternatív tüzelőanyag-forrásokkal a tisztességes tűzifa nagyon drága lett, egyesek túlságosan is drágák a napi használatra. A nagy zsákban kapható tüzifa csak néhány hétig lesz elég a hideg téli estéken, és ezeknek az ára valóban növekszik majd az idő múlásával, ezért sokan inkább olcsóbb alternatívákra váltanak. Mivel a gáz- és elektromos kandallók az Egyesült Királyságban egyre szélesebb körben használatosak, az emberek a fa helyett inkább még tüzelőanyagforrások felé kacsintanak.