A kettős tüzelőanyag-hőszivattyú előnyei

A háztulajdonosok egyre inkább kettős üzemanyag-hőszivattyút választanak. Ez egy elektromos hőszivattyúból és egy gázkemencéből áll, amely egy fűtőegységet alkot. A rendszer működéséhez mind a villamos energia, mind a földgáz rendelkezésre áll.

Előnyök

A kettős tüzelőanyag-szivattyúk ideálisak, ha télen a hőmérséklet a fagypont alá eshet. A fagyos hőmérsékletek hajlamosak csökkenteni az elektromos rendszerek teljesítményét, ezenkívül ilyenkor a fűtőtest több villamos energiát használ fel a fűtéshez. Ezért egy gázkemence tartalék nagyon hasznos lehet rendszerként hasznos. Mind az elektromos, mind a gázüzemű fűtési rendszereknek vannak saját hátrányaik. A kettős rendszer azonban a két rendszer legjobbjait ötvözi. Ez kiváló teljesítményű kettő-az-egyben fűtési és hűtési rendszert biztosít. Ezek a rendszerek megkímélik Önt bármelyik rendszer hiányosságaitól, mert ahol az elektromos szivattyú teljesítmény csökkenni kezd, a gázkemence veszi át a helyét. A kettős tüzelőanyag-hőszivattyú rendszert igazán kényelmes használni.

A légkompresszort a házon kívül helyezik el, amely a zajszint minimalizálását segíti elő. A villamos energiát az idő nagy részében elég rendesen kihasználják. A villamosenergia-felhasználás nem jár környezetszennyezéssel. Ez egy tiszta rendszer, amelyet otthoni fűtéshez és légkondicionáláshoz használnak. A kettős tüzelőanyag-hőszivattyú rendszer mind az elektromos rendszer, mind a gázkemence előnyeit biztosítja. Ahol a hőmérséklet általában 0 fok felett van, a legjobb az elektromos hőszivattyú. Bizonyos esetekben azonban a hőmérséklet fagypont alá esik. A gázkemence akkor működik a legjobban, ha rendkívül hideg időben is fűtést biztosít. A szivattyú úgy van beállítva, hogy szükség esetén automatikusan bármelyik üzemmódra tudjon váltani. A hatékonyságot folyamatosan optimális szinten tartják. A kettős tüzelőanyaggal rendelkező rendszerek beszerzési költségei magasak lehetnek. Ennek oka az, hogy alapvetően két rendszert vásárol egyben.