Elég sok tippet megosztottunk már itt a blogban is, így aki valóban spórolni szeretne, annak bőven akad mit olvasni. Viszont úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük az alapvető dolgokat, amiknek köszönhetően Ön is hatékonyan csökkentheti fűtéssel kapcsolatos kiadásait.

Kezdjük rögtön az egyik legnagyobb hibával, amit rengetegen elkövetnek. Sokan teljesen leveszik a fűtést, ha elhagyják a lakást. Ezzel csak az a probléma, hogy sokkal többet veszít vele az ember, mint amennyit nyerhetne. Azzal, hogy a fűtést teljesen leveszi, a lakásnak újra fel kell melegednie, ez pedig jóval több energiát emészt fel, mint amennyit spórol vele az ember. Egy szóval érdemes lejjebb tekerni a fűtést pár fokkal, de még véletlenül sem kell teljesen levenni. A hőtartással sokkal jobban lehet spórolni, ezzel pedig a szakértők is egyetértenek. A hőtartásban nem csak a falak segíthetnek, de az azokra rakott falvédő vagy drapéria is. Mielőtt még valaki félreértené, nem a nagyinál látott falvédőkre gondolunk, ugyanis ma már számos modern darab kapható, ami feldobja a helyiség dizájnját.

Ugyanezt meg lehet tenni a padlóval is, méghozzá vastag, puha szőnyegek által. Ezek nem csak jól szigetelnek, de egyben segítenek a jó hőérzetet is fenntartani. Sőt, mi több ma már kiváló ablakpárnákat is lehet kapni. Viszont nem kell minden helyiségben ugyanolyan melegnek lennie. Ritka az, hogy minden helyiségben tartózkodjon valaki, így a hőoptimalizálás sokat segíthet. Ehhez egy termosztátra van szükségünk, amivel hatékonyan lehet állítani, hogy melyik szobában hány fok legyen. Ahhoz, hogy a fűtőberendezések valóban megfelelően működjenek szükség van rendszeres karbantartásra. Ehhez mindenképp érdemes szakértő segítségét kérni. A fűtőberendezések kútfőből való babrálása nem csak veszélyes, de akár komoly károkat is okozhat a laikus, így nem érdemes kockáztatni.