Mivel a hideg idő hosszú távra érkezik meg, a napi kandallóhasználat gyorsan normává válik. De a kandalló rendszeres használatával a biztonság, a karbantartás és a telepítés kérdése merül fel.

Kandalló és kémény kérdések

Megválaszoltuk a leggyakrabban feltett kéményekkel és kandallókkal kapcsolatos kérdéseket, amelyek segítenek abban, hogy meleg maradjon ön és a lakása is ezen a télen. Hideg levegő jön be a házamba a kandallóból, amikor nem használjuk. Ez normális? Igen. A kandallóból érkező hideg levegőt egy visszaszívás okozza, amely rendszerint nyomáskülönbséggel fordul elő. A levegő a kéményen keresztül távozik a házból, de ha a kéményen kívüli nyomás nagyobb, mint a ház belsejében lévő nyomás, akkor észreveszi, hogy a füstelvezetésen keresztül levegő áramlik az otthonába. Elkerülheti ezt azáltal, hogy mindig ellenőrzi, hogy a csappantyú bezáródik-e, amikor a kandallót nem használja, mivel ennek csökkentenie kell ezt a hatást. Ha továbbra is észreveszi a problémákat, felszerelhet egy húzózsinórral vezérelt, tetejére szerelt lengéscsillapítót, amely még tovább csökkenti a visszaszívást.

A kandallóm füstöl, amikor használom, mit tehetek? Az első lépés annak biztosítása, hogy a csappantyúja nyitva legyen. Bár ez nyilvánvaló javaslatnak tűnik, a csappantyú kinyitásának elfelejtése gyakori probléma. Ha a csappantyú kinyitása nem oldja meg a problémát, egy szakember segíthet! Minél több információja van a szakembernek, annál jobb, ezért amikor felhívja, kérjük, készítse elő a következő információkat: a szél irányát, a belső és a külső hőmérsékletet, az időjárási mintákat (szeles vagy nyugodt), milyen gyakran történik a probléma, és milyen gyorsan kezd el füstölni beindítás után. Amikor befűtünk az emeleti kandallóban, az alsó kandalló füstölni kezd, miért? Noha ez egy általános probléma, ez egy nagyon súlyos probléma is, amely hátrányosan befolyásolhatja otthona beltéri levegőminőségét. Kérjük, hívjon egy szakembert a lehető leghamarabb.