Miután a kormány bejelentette, hogy az új építésű házakban 2025-től betiltják a gázkazánokat, itt az ideje megtalálni a leghatékonyabb otthoni fűtési rendszert az új lakások számára.

Hatékony rendszer új házakhoz

Számos megújuló alternatíva létezik, beleértve a hőszivattyúkat, a biomasszát és a napenergiát, amelyek segíthetnek csökkenteni az energiaszámlákat, csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, stb. Miért gondolna másra tehát, mint egy gázkazán? A gázkazán jelenleg hazánkban az otthonok mintegy 80%-ában van felszerelve, mivel olcsón üzemeltethetők, nem igényelnek üzemanyag-tárolást (például olajat), és a gáz könnyen hozzáférhető, amennyiben ingatlanja csatlakozik a gázhálózathoz. Miközben egyre közismertté válik, a klímaváltozás problémájának nagy részét képezik. Ezért a kormány azt tervezi, hogy 2025-től megtiltja a gázkazánok beépítését az új építésű házakba. Mivel az új építésű lakásoknak megújulóbb fűtési rendszerhez kell fordulniuk, megtudhatja, hogy mi a legjobb alternatíva a gázkazán helyett az új építésű lakások számára.

Noha a gáz sok ház számára könnyű otthoni fűtési megoldás, ennek a fosszilis tüzelőanyagnak az égetése általi ​​negatív hatás a környezetre megújuló fűtési rendszerek népszerűségének növekedését mutatta. Mi tehát a legjobb otthoni fűtési rendszerek egy új házhoz? Számos megújuló fűtési alternatíva létezik, de az első helyezettek a levegő és a földi hőszivattyúk. A levegővel működő hőszivattyúk a külső levegőből nyerik ki a hőt, hogy hatékony otthoni fűtési megoldást nyújtsanak, amely segít csökkenti a fűtési számlákat – akár -15 ° C hőmérsékleten is. Kívül telepítve egy ventilátor levegőt mozgat, amely áthalad egy hűtőfolyadékot tartalmazó hőcserélő tekercsen, ez a folyadék forrani kezd, és gőzzé alakul, amelyet aztán magas hőmérsékleten összenyomnak, hogy hőt termeljenek. Ez a hő felhasználható központi fűtés biztosítására.