Ha új fűtési rendszert keres, vagy csak néhány tanácsot és ajánlást szeretne otthona legmegfelelőbb fűtésére, akkor most a megfelelő helyre jött!

Fűtési rendszer típusok

Számos különféle fűtési rendszer áll rendelkezésre a háztartások számára, és ez a széles választék zavaró lehet, tehát azért vagyunk itt, hogy segítsünk a folyamat megkönnyítésében és biztosítsuk, hogy el legyen látva a megfelelő információkkal a lehető legjobb választáshoz. A fűtési rendszerek felelősek az átlagos háztartás összes számlájának több mint feléért. Nem is beszélve, hogy a tüzelőanyagköltségek folyamatosan növekednek, és a szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos aggodalom miatt. A fűtési rendszer telepítése vagy felújítása költséges és munkaigényes lehet, de érdemes rá pénzt költeni, mert hosszútávon megéri majd.

A központi fűtésnek számos különféle típusa létezik, de a leggyakoribb rendszerek hőforrásként kazánt használnak. A kazán a forró vizet rézcsöveken keresztül továbbítja – radiátorokon, alumínium paneleken és más hőkibocsátó eszközökön keresztül. A kazánok általában földgázzal, olajjal, LPG-vel vagy villamos energiával működnek, de biomassza termékek, például fa felhasználásával is működtethetők. A kazánok és a teljes központi fűtési rendszerek telepítése költséges lehet, de hosszú távon jelentős megtakarítást eredményezhet más fűtési rendszerekhez képest, például éjszakai tárolókhoz, gáz- vagy elektromos tüzelőkhöz és helyiségfűtő berendezésekhez. A hőszivattyúk felhasználhatók a forró víz cirkulációjára egy központi fűtési rendszer körül. Úgy működnek, hogy elnyelik a hőt a külső forrásokból és a természetes elemekből, például a talajból, a levegőből és akár a vízből és azt még több hővé változtatják. Ezek nem különösebben gyakoriak talán azért, mert jelenleg olyan innovatívak és modernek, és ennélfogva sokkal drágábbak, mint a hagyományos kazánok, de sokkal energiahatékonyabbak.