Ha éppen egy gáz kandallópárkány vásárlás előtt áll, akkor számos rendelkezésre álló lehetőség közül választhat. A kandalló megvásárlása előtt mindenképpen fontolja meg a következőket.

Mit érdemes figyelembe venni?

A gáz kandallópárkány kiválasztásakor vegye figyelembe a gázkandalló modellszámát és méreteit. Az egyes kandallók méretei és formái eltérőek, tehát olyan kandallópárkányt választhat az ismeretek hiányában, amely nem illeszkedik megfelelően a kandallóhoz. A kandallót tartalmazó szoba méretére is mindenképpen gondolkodni kell. A túl nagy kandalló túlterhelheti egy kis méretű szobát, ezért kisebb helyiségbe érdemesebb egy kisebb kandallót és kandallópárkányt választani. Ezen felül fontolja meg, hogy ha a kandalló egyedi kivitelezésű, akkor az Ön igényeihez mérten készüljön el. Használhatja a rendelkezésre álló sokféle szín és anyag előnyeit, és így olyan kandallót és kandallópárkányt kaphat, amilyenre mindig is vágyott.

Ügyeljen arra, hogy még senki ne szerelje be a kandallópárkányt addig, amíg szakemberek nem ellenőrizték a helyet, ahol a kandallót fel kívánja szerelni. Tűz esetén a kandalló mögött használjon megfelelő szigetelést és anyagokat, például tűz elleni gipszkarton lapot. Ezenkívül kerülje el a kandalló levegőbemeneti vagy ventillátor kijáratának akadályozását. Bár egy nagy, dekoratív kandalló szuperül néz ki, tűzveszélyt okozhat, ha blokkolja a kandalló légutait. A kandallópárkányok különböző kőből készülhetnek és több színben, többféle felülettel, kaphatóak, és telepítésük, valamint karbantartásuk végtelenül egyszerű. Minden kőből készült kandallópárkány teljesen tűzálló ezáltal tökéletes választás gáz- vagy fa kandallókhoz. Mindenképp megéri tehát szétnézni a kőből készült kandallópárkányok között, hiszen ezek jelenthetik a legjobb megoldást ahhoz, hogy kandallója és lakása mindig biztonságban legyen a kandalló használatakor.