A padlófűtés megfelelően alacsony felületi hőmérséklet által gazdaságos fűtési rendszert biztosít. Padlófűtés során a meleg nagyobb felületen árad, ezért egyenletes hőmérsékletet alakít ki a helyiségben.

A padlófűtés előnyei

A padlófűtés legnagyobb előnye, hogy nem foglal helyet, ezáltal lakása mutatósabb lesz. Sokak rémálma a fűtés során felkavarodott por, de mindez rémálom lehet, ha a padlófűtést válassza. A rendszer lassú kihűlése is előnynek számít, mivel így több ideig árassza ki a meleget. A padlófűtéses rendszer környezetbarát hőfejlesztő berendezésekkel is összekapcsolható. Ez a fűtési mód kevesebb energiát vesz igénybe, mivel a fűtés megvalósításához elég a vizet 40 – 50°C-ra melegíteni.

wood-texture

A padlófűtés hátrányai

A padlófűtés rendszerre pontos, alapos szerelést igényel, ezért a beszerelés költsége elég magas. A csövek meghibásodása esetén a padló felbontása szükséges, mely mindenféle szempontból kellemetlen lehet. A padlófűtést sokan azért nem választják, mert sokat kell várakozni, mire felfűti a lakást. A padlófűtés rendszerében keringő meleg víz okozhat vízkövet, korróziót, tömítetlenséget, légtelenítési anomáliákat.