Az mindenki számára teljesen normális, hogy ha van egy autónk, akkor azt karban kell tartani, és legalább évente egyszer elvisszük szervizbe, hogy mindent alaposan átnézzenek benne.

Mi a helyzet a cirkóval?

Sajnos ezzel már koránt sem foglalkozunk annyit, mint az otthonunkban találkató többi berendezéssel, ám ez is pont annyi figyelmet igényelne, mint a többi. Főleg azért mert, ha fűtésszezon közben történik a meghibásodás ( amely persze, hogy akkor történik, mivel csak akkor használjuk), akkor az igen kellemetlen tud lenni. Valljuk be őszintén, hogy a legtöbben a cirkóval addig szoktunk foglalkozni, még a szerelő felhelyezi és első alkalommal beindítjuk. A későbbiekben ugyan senki rá sem néz, hogy mi a helyzet vele, vagy éppen milyen állapotban van. Ez pedig nagyon sok következményt vonhat maga után. Ebből következik az, hogy évente mind többet hallani, olyan balesetekről, mikor szénmonoxid mérgezésben veszítik életüket az emberek. Amely mind elkerülhető lenne, egy ellenőrzés által.

Cirkó meghibásodás

Cirkó meghibásodás

Ám ez cseppet sem nincs rendjén! Ugyanis valami, akkor tud hosszú éveken keresztül jól szolgálni, ha azt rendszeresen karbantartjuk. Érdemes minden évben fűtés szezon előtt szerelőt hívni, hogy átnézze, leellenőrizze, hogy minden szakszerűen működik. Igen ez költségeket von maga után, de gondoljuk csak át, ha nem tartjuk karban és pár éven belül tönkre megy a cirkó, akkor az mennyibe fog kerülni? Bizony sokkal többe, hiszen egy új kazán vásárlása igen költsége. Közel 1000-1500 EU-ba is kerülhet. Továbbá arról nem is beszélve, hogy a saját életünket is kockáztathatjuk azzal, hogyha nem tartjuk karban a cirkót, ugyanis éves viszonylatban közel 4000 ember veszíti élet szénmonoxid mérgezésben. Ezért mindenképp fordítson időt, energiát és egy kis pénzt az éves ellenőrzésre, így nem csak a saját, de a családja életét is biztonságban tudhatja.