A padlófűtés nagyszerű módja lehet otthonának melegítésére, ugyanis lényegesen sok helyet takarít meg, általában olcsóbb az üzemeltetésük és nincsenek látható radiátorok, amelyek talán nem illenek az otthona lakberendezési stílusához.

A padlófűtés a válasz a kényelemre és a megtakarításokra?

Először is, ha már megszületett a döntés a padlófűtés mellett, akkor azt is el kell döntenie, hogy elektromos padlófűtési vagy vízvezetékkel és csövekkel rendelkező rendszert szeretne? Sajnos nincs egy mindenki számára megfelelő válasz. Minden épület és igény más, így egyértelmű, hogy magunknak kell eldöntenünk, de természetesen nem árt ha beavatunk egy-két szakembert is a döntéshozásba. Lássuk pontosan melyek az elektromos és vizes padlófűtés előnyei és hátrányai. A vízzel működő padlófűtés közismert előnye, hogy rendkívül hatékony az üzemeltetése és alacsony hőmérsékleten is működik. Ideális hőszivattyúk mellett történő használatra, hogy még jobb hatékonyságot érjen el. A hátrányai ezzel szemben, hogy a kezdeti költségek nagyon magasak és a csöveket nehéz elérni, ha valami probléma akadnak velük.

Az elektromos padlófűtés előnyei között megtalálható, hogy viszonylag olcsó és egyszerű telepíteni és akár a felső emeleteken is könnyen felszerelhető. A hátrányok között azonban megtalálhatjuk a viszonylag drága üzemeltetést, illetve azt is, hogy a bútorok és a nehéz tárgyak elhelyezését körültekintően kell elvégezni. Tehát, amint azt láthatja, minden padlófűtési módszernek vannak előnyei és hátrányai is, és ezért gyakran nem egyszerű a döntés. Amit még célszerű megemlíteni mindkét padlófűtés esetében, hogy ritkán, de egyeseknél egészségügyi hatása is van. Ízületi gyulladás, asztma és egyéb légúti megbetegedésekre panaszkodtak egyesek, de itt szeretnénk kihangsúlyozni, hogy ez még nem bizonyított tény és tényleg csak elenyésző számban fordultak elő esetek. Nos, a döntést mindenképpen az igényeknek megfelelően kell meghozni, ezért mindenkire rá van bízva, de a fent említett előnyöket és hátrányokat jó ha figyelembe veszi a padlófűtés kiválasztása előtt.