Amennyiben úgy döntött, hogy itt az ideje lecserélni vagy esetleg átalakítani a teljes fűtési rendszert néhány fontos dolgot érdemes figyelembe venni. Az alábbiakban arra próbálunk fényt deríteni, hogy melyek az előnyei és hátrányai ennek a korántsem egyszerű és olykor költséges munkának.

Előnyök és hátrányok

A radiátorok cseréjének nagy előnye a hatékonyság. Valójában a modern radiátorok akár 50%-kal is hatékonyabbak lehetnek, mint a régiek. Ez a megnövekedett hatékonyság az energiaszámlák csökkenéséhez vezet, ami megfontolandó, ha a fűtési számlákat vesszük figyelembe. A modern radiátorok hatékonyabban használják ki a melegvíz-elvezetési előnyöket, így a forró víz nagyobb felülettel érintkezhet, miközben sokkal kevesebb vizet fogyaszt a hőleadáshoz. A hátrányuk egyértelműen a magas költségekkel jár, de hosszú távon mindenképpen megéri. Ugyancsak fontos a vezetékek állapotának felmérése, ami olykor szaktudást igényel, ezért érdemes szakembert felkeresni ez ügyben is.

A vízvezetékek idővel eltömődhetnek, károsodhatnak a használatuk során, így lényeges ezek állapotára is odafigyelnünk. A lerakódások vagy a vízkő itt is nagy szerepet játszik a dugulások során, amely az egész rendszerre negatívan hat. A kazáncsere is megfontolandó amennyiben régi, elavult darabról van szó, hiszen korántsem mindegy, hogy költséghatékony-e a cirkó. A fogyasztás nagy része a kazánokon múlik, ezért kérdezzünk meg egy szakembert ilyen téren is. A hatalmas választék és teljesítmény különbségek miatt sokszor nehéz meghozni a megfelelő döntést és könnyedén bosszúságot okozhat, ha nem a megfelelő kazánt választjuk. Összességében számos előnye van egy új fűtési rendszer beszerzésének. Hosszú távon mindenképpen megéri, amennyiben megvan rá a kellő anyagi hátterünk. Forduljon szakemberhez, hiszen a család és az otthon kényelme múlik a fűtési rendszereken a hideg téli napokon.