A tökéletes fűtésrendszer titka nem abban áll, hogy mindenféle gázkészüléket beépítünk egy helyre, hanem abban, hogy a különböző fűtési módok energiái erősíteni tudják egymást. Az optimális összeállítást nehéz megtalálni, ez komoly tervezést igényel.

Szilárd alapú, több lábon álló fűtésrendszerek

A szilárd tüzelésű berendezés, a vegyes tüzelésű kazán, valamint a vízteres kandalló mind olyan megoldás, amely választható lakásfelújításkor, vagy akár egy új építési ház esetében is, ezeknek persze meg kell találni a tökéletes helyet, hogy jól tudjon érvényesülni a befektetett energia. Így kapunk egy több lábon álló fűtési rendszert amely többféle energiaforrást is tartalmaz, például gázt, áramot, tűzifát, ezek pedig teljesen ideálisak lehetnek otthonunk számára műszakilag.

Egy jó szakember képes előre felmérni, hogy milyen fűtésrendszerre van szükségünk

Az igazán hozzáértő szakember képes úgy felmérni az épület energiaforrásait, hogy okosan felhasználja és összehangolja ezeket, majd pedig elmondja, hogy a lakáshoz melyik fűtési rendszerek passzolnának még jobban. A szakember tehát a teljes rendszert összefüggően vizsgálja, a vezérlést, a kialakítást és a szabályozást is egyben.