Ismét itt az ősz és ezzel együtt a fűtés ideje is elérkezett. Ön megtette a szükséges előkészületeket? Mostanra biztosan kiválasztotta, hogy az idén milyen módszerrel fogja melegen tartani otthonát. Talán úgy érzi felkészült a hosszú hideg télre és minden előkészülettel végzett, de van egy dolog, ami felett nagyon sokan átsiklanak és nem törődnek a következmények veszélyeivel.

Mit hagytam ki?

Ez a dolog, amelyet sokan nem vesznek figyelembe, a tüzelő és fűtőberendezések átvizsgálása. Legyen szó tűzről vagy gázról, bármelyik jelenthet komoly veszélyt az életére, ha valami nem úgy működik, ahogy kellene. Jobban tesszük hát, ha külön figyelmet szánunk ezen berendezéseinknek.

Mit tehetünk?

Magasan ajánlott a fűtésszezon eljövetele előtt egy szakemberrel átnézetni fűtőberendezésünket. Valamint az is fontos, hogy az égéstermékeket elvezető csövek közelében ne tartsunk semmilyen éghető anyagot. Arra is ügyeljünk, hogy ne legyen ezen berendezések közelében éghető falburkolat, mivel egy kipattanó szikra vagy műszaki meghibásodás tüzet okozhat. Ha hagyományos tüzelő hellyel rendelkezünk, fontos, hogy a tüzünket soha ne gyújtsuk meg robbanásveszélyes folyadékkal. Széntüzelést használóknak pedig lényeges tudniuk, hogy szenüket semmiképp se tartsák nedves helyen, ugyanis az képes az öngyulladásra.