Az első hiba, ami előfordulhat gázkészülékeknél az, hogy a gázkészülékek minden alkalommal, amikor be- és kikapcsolnak, egy jól hallható pattogásszerű hangot adnak ki. Egy másik hiba lehet az is, hogy kikapcsol a gáz mindössze néhány perc használat után, ha pedig újra bekapcsolódik, általában újra leáll néhány perc után, ez pedig csakis annak a jele lehet, hogy gázkészüléke bizony karbantartást igényel.

Sok panaszt hallunk arra, hogy folyamatosan növekszik a gázszámla, de ez csak azért van, mert a gázkészülék nő meg, míg a fűtési szokások a régiek maradtak, viszont az áremelkedés nem indokolja a számla drasztikus növekedését. Konvektorok esetén olyan hibák szoktak előfordulni, hogy a hosszadalmas készenléti állapot után nem lehet bekapcsolni a konvektort.

Ilyenkor a szelep nem nyit ki többszöri próbálkozás esetén sem, pedig a szelep az, ami biztosítja az égőfej gázellátását, ebből az okból alszik ki mindig az őrláng. Amennyiben e hibák bármelyikét észleli, azonnal vegye fel a kapcsolatot egy szakemberrel, ne próbálja meg önmaga megjavítani, hiszen ezekből a gázkészülék meghibásodásokból komoly bajok és akár súlyos balesetek is bekövetkezhetnek, és ilyenkor szakképzett szerelőre van szükség.