Az alumínium kompakt radiátorok tökéletesek lehetnek lakóházak, irodák, üzletek, illetve családi házak fűtésére is egyaránt. A radiátor igazán esztétikus és sajtolt-nemesített alumínium profilokból lett gyártva, működése pedig meleg vízzel és gőzzel valósítható meg.

Az alumínium radiátor előnyei

Az alumínium radiátornak nagy a fűtőfelülete, ráadásul víztartalom igénye is rendkívül kicsi, tehát pénzt is spórolhat meg azzal, ha az alumínium radiátort választja. Alumínium alapanyaga miatt a radiátor rövid idő alatt melegszik fel, biztosítja a jó hőleadást alacsony vízhőmérséklet mellett, így a fűtés minden szempontból energiatakarékos. A radiátort kitűnően és könnyen lehet szabályozni, felfűtési ideje is villámgyors.

Méretek és egyéb tulajdonságok

Az alumínium radiátor már kapható tizenegy féle különböző standard magassági méretben, ráadásul vannak olyan cégek, akik vállalják, hogy egyedi igények szerint alakítják a radiátor méreteit. A kompakt kialakítást igényelni lehet balos, illetve jobbos kivitelezéssel is. A radiátor fűtéscsövét 50 mm-es szabványos kötéstávolságú szeleppel a fal, illetve a padló felől is bátran csatlakoztatni lehet. Ahhoz, hogy bekösse a radiátort, szüksége lesz fémcsövekre, és mindenképpen zárt fűtési körbe szabad csak beépíteni.