A lakásokban leggyakrabban a mosogató az, ami a leghamarabb és a leggyakrabban eldugul. Ez az a lefolyó ugyanis, amibe a legtöbb dugulást okozó anyag kerül: ételmaradékok, mosogatószer, illetve olaj is, ehhez pedig még a vízkő is hozzájárul, ezek együttesen pedig dugulást okoznak.

Ez az a lefolyó viszont, amit a legkönnyebb kitisztítani, hiszen a szifon általában hozzáférhető, akár ön is véget vethet a problémának, ha leszereli, és eltávolítja a benne ragadt zsíros és olajos maradékokat, viszont ez sajnos nem minden esetben segít. Ha szerelés közben kiderül, hogy nem segít sem a szifon kitakarítása, sem különböző vegyszerek használata, akkor érdemes azonnal szakképzett szerelőhöz, duguláselhárítóhoz fordulni. Jobb is ha nem merül el a mocsokban és ételmaradékokban, bízza rá a munkát egy szakemberre, aki több éves tapasztalattal rendelkezik.

Ha egyszerű dugulásról van szó, vagy nagyobb problémáról, akkor is érdemesebb mindenképp szerelőhöz fordulni, akik egy szempillantás alatt megoldanak bármilyen nemű problémát. Budapesten és környékén több éjjel-nappali duguláselhárító céget találhat, így ha éjjel veszi észre a bajokat, akkor is hívhat szerelőt sürgős esetekben.