Az eldugult WC bizony kellemetlen tud lenni, főleg ha a szomszédba kell kéredzkedni szükség esetén, ha használhatatlanná válik az otthoni WC. Ez nem jelenthet viszont gondot akkor, ha idejében szerelőt hív a probléma megoldásához.

A legtöbb eldugult WC általában a rendetlen használat miatt alakul ki, főleg ha elfeledkezünk arról, hogy a WC csésze igazából nem szemetesláda, és hajlamosak vagyunk olyan dolgokat is beledobni, amiket nem kéne. A leggyakrabban a különböző tisztasági betétek, nedves törlőkendők, vagy pelenkák okozzák a dugulást. Az is megtörténhet, hogy a légfrissítő műanyagocska esik bele a WC-be, és ezt próbáljuk lehúzni, ilyen esetekben pedig nem segítenek a csatornatisztító anyagok és készítmények. Ilyen esetekben mindenképpen szakemberhez kell fordulni.

Ha a dugulás szerves eredetű, akkor használhatóak különböző spirálok, vagy nagy nyomású berendezések, szilárd szennyeződések esetén viszont fel kell emelni a WC csészét. Ettől viszont nem kell tartani, egy szakképzett duguláselhárító egy szempillantás alatt megoldja a problémát. Ha a szerelő végzett, akár jobb állapotban is visszakaphatjuk fürdőszobánkat, mint amilyen eddig volt.