Ez a cikk az utóbbi esővíz-betakarításomat követi, sok kérdést felvettem, amelyek közül a legjobb a föld feletti vagy föld alatti, remélem, hogy segít megválaszolni ezt a kérdést. Ha a vizet kerthez vagy más kültéri felhasználásra szánják, akkor a föld feletti tartályok olcsóbb és könnyebb lehetőség, mint a föld alatti tartályok, főleg azért, mert a telepítés olcsóbb, mivel nincs lyuk, amelyet ásni lehet. De vigyázz, forró időben az esővíz kiszivárog, de ennek nem szabad aggodalomra adnia az öntözést. Nincs szükség lyukra, de szükség lehet emelőeszközökre.

A föld alatti tartályoknak két nagy előnye van a föld feletti modellekkel szemben: az esővíz hűvös és friss marad (baktériumeljárások nem zajlanak 12 fok alatt), és a tartály egyaránt kívül esik és felszabadítja a helyet. A tartályok széles választéka elérhető. A professzionális Norwich vízvezeték-szerelőnek képesnek kell lennie arra, hogy tanácsot adjon, amely az Ön egyéni igényeinek leginkább megfelelő, a legtöbb öntisztító szűrővel rendelkezik, és a tartály tornyába van felszerelve, nem pedig a lefolyócsőbe.

Esővíz használata vízhiány esetén

Kültéri úszómedence

Használjon a rainwater-t az úszómedence kitöltéséhez

2010 áprilisában hatályba lépett az új árvíz- és vízgazdálkodási törvény, amely a vízgyártók számára törvényes jogot adott szigorúbb szabályok bevezetésére a vízhiány esetén. A törvényjavaslat hatálybalépése előtt a tömlőcsatornák az öntözést és a személygépkocsik mosását lefedték, de most kiterjesztették azokat többek között medencék, pezsgőfürdők, dísztótavak és szökőkutak feltöltésére, akár tömlőcsövekkel, akár állandó vízvezetékkel.

A feltöltést tiltó aszályos intézkedés bármikor elrendelhető. Ha azonban telepített egy nagy kapacitású tartályt, akkor nagy esély van arra, hogy továbbra is továbbra is használja ezeket a létesítményeket, amikor csak a legjobban kívánják.

Egy tipikus, 10 x 5 méteres medence, amelyet fedve tartanak, elpárologással napi 30 liter sebességgel veszíti el a mennyiségét. Két hónapos szárazságban ez 2000 liter veszteséget jelent. Ez a szám jóval több is lehet, figyelembe véve a medence folyamatos használatát hosszú, száraz varázslat alatt. Ha esővizet kell használni az úszómedencék feltöltésére, akkor földalatti tartályt kell használni.