Az infravörös melegítés tényleg olyan jó?

Hogyan teljesítettek az infravörös melegítők a beépítésük óta? Ez meglehetősen szubjektív szempont, sok fogyasztó másképp tapasztalja az infravörös fűtőtesteket, de általában (több mint 90%) úgy találják, hogy ezek nagyon jól működnek.

Infravörös melegítés a lakásban

Tapasztalataink szerint az infravörös fűtőberendezések akkor működnek igazán jól, ha megfelelően méretezték őket azokhoz a helyiségekhez, amelyeket fűteni próbálnak. Ha kisebb méretűre állítja a rendszert, akkor azt tapasztalhatja, hogy a szobáknak sok időbe telik, amíg feljutnak a célhőmérsékletre, és maguk a panelek is nagyon keményen fognak dolgozni. Ha túlméretezi a rendszert az sem jó, mert ha programozót és termosztátot adott hozzá a helyiséghez, akkor a fűtőkészülékek meglehetősen gyorsabban eljutnak a célhőmérsékletre, és ennek megfelelően kikapcsolnak, amint a helyiség eléri a hőtömegét, ezután pedig hamarabb fog lehűlni a helyiség, mivel a rendszer egyszerűen kikapcsol.

Nyilvánvalóan felmerült néhány probléma azzal kapcsolatban, hogy a fűtőberendezések nem bocsátják ki azt a teljesítményt, ami a címkén szerepel, és ezekben az esetekben mindig azt tanácsoljuk a fogyasztóknak, hogy menjenek és beszéljenek a gyártókkal, hogy teszteljék újra ezeket a fűtőberendezéseket, hogy megnézzék mi a gond. Az infravörös fűtéssel valóban pénzt takarít meg a fűtési számláin? Az infravörös fűtőberendezések energiatakarékossági szempontja megvan, de például a gázfűtéssel való összehasonlítás nem lehet teljesen valós. Az infravörös fűtés minden bizonnyal nem csökkenti az energiaszámláját 90% -kosan, hacsak nincs valamilyen régi típusú, pazarló fűtési rendszere van. Másrészt, soha nem javasoljuk, hogy valaki dobja ki az ablakon a központi gázfűtési rendszerét, és teljesen cserélje le infravörösre. Az infravörös tökéletes másodlagos fűtési megoldásként, de az alap rendszerét nyugodtan használhatja vele.