Az elektromos áramkörök rendszeres felülvizsgálatának és ellenőrzésének a fontossága elengedhetetlen. A háztartások elektromos berendezéseinek többsége jó néhány évvel ezelőtt volt gyártva, így nem csoda, hogy rendszeres felülvizsgálatra van szükségük.

Az időszakos ellenőrzés több mint szükséges! Különösen figyelembe véve azt a tényt, hogy hazánkban a háztartások elektromos vezetékeinek nagy többsége elavultnak tekinthetők. Nagyon sok ilyen háztartásban magas kockázatot jelentenek a falakban lévő, elavult elektromos vezetékek. A legnagyobb gondot az okozza, hogy túlzottan nagy az áramfogyasztás, az egyre több elektromos berendezésnek köszönhetően.

Ezeket az elavult áramköröket jóval kisebb áramfogyasztásra tervezték annakidején, ezért nem árt a rendszeres ellenőrzésük és felülvizsgálatuk. Akkor is érdemes a rendszeres ellenőrzést elvégezni, ha felújított vagy teljesen új áramkörről van szó, hiszen elég egyetlen zárlat, szikra és máris kész a baj. A rendszeres felülvizsgálatot csak és kizárólag egy tapasztalt és szakképzet villanyszerelőre bízza!

A lakástüzek túlnyomó részét a házilag készített, zárlatos vagy nem megfelelően beszerelt áramkörök okozzák, így még alapozottabb az a tény, hogy rendszeresen érdemes az otthonok áramköreit felülvizsgáltatni.