Hazánkban a háztartások nagy részében cirkókkal fűtenek, amelyek praktikusabbak és tisztábbak, mint bármilyen hagyományos tüzelőanyag. Ha cirkóval fűtünk, nem kell folyton a tüzelőanyagon agyalni, vagy azon, hogy most éppen elfelejtettünk rakni a tűzre, netalán ki ne aludjon a tűz.

Így az egész lakást fűthetjük akár egy helyről, és minden szobában egyformán meleg lesz, ami rendkívül kellemes lehet a hideg téli napokon. Nagy veszélyforrása a készülékeknek viszont, hogy ha elromlanak, akkor gázszivárgás keletkezhet, és okozhatnak több veszélyes pillanatot is. A cirkókat ezért biztonságosan kell üzemeltetni, ennek az első lépése pedig a felülvizsgálat illetve a rendszeres karbantartás is.

Minden évben érdemes elvégezni a cirkók karbantartását, még mielőtt elkezdődne a fűtésszezon, hiszen még azelőtt érdemes meggyőződni arról, hogy a rendszer jól működik és tiszta, mielőtt elindítaná a fűtést. A szakemberek karbantartás során átvizsgálják a kéményt, az érzékelőket, illetve azt a csövet is, ami kivezeti az égésterméket. Ezt a szerelők saját műszereikkel végzik el, tehát mindenképpen érdemes karbantartás során egy tapasztalt szakemberhez fordulni.