Az infravörös padlófűtés a többi típusú padlófűtések között nagyban kiemelkedik, méghozzá üzembiztonsága, üzemeltetési egyszerűsége, valamint a fűtésrendszer hosszú élettartama miatt. A hibalehetőség az infravörös padlófűtés esetén teljesen kizárt. Az elemek csakis külső ráhatás következtében hibásodhatnak meg, de még így is a fűtés szinte változatlanul működik, és hatékonyan folytatja tovább munkáját, a sérült rész pedig egyszerűen kiesik a fűtési folyamatból.

Ilyen esetben nem fontos egyből szerelőt hívni, vagy felszedni a padlózatot. Az infravörös fűtőfilmes padlófűtés nem igényel semmilyen karbantartást, sem ellenőrzést. A fűtőfilm a következő burkolatok alá alkalmas: hagyományos parketta, laminált parketta, PVC, járólap, padlószőnyeg, valamint hajópadló. Ez a rendszer nem igénye betonozást, így a lakás bármely emeletére beszerelhető födémterhelés nélkül is.

Ez a technológia tökéletes lehet például fitnesztermek, vagy más sportlétesítmények fűtésére, ahol a padlózat rendszeres és nagy mennyiségű terhelésnek van kitéve. Az infravörös fűtőfilm padlófűtés rendszer minden esetben kiváló megtakarítási eredményeket ér el, még a nagy belmagasságú terek fűtése esetén is.