Ha eldugul padlóösszefolyója, az a legtöbb esetben akár házilag is orvosolható, főleg abban az esetben, ha a vízgyűjtő tartályba valamilyen idegen tárgy kerül. Ha a kád vagy mosdó lefolyója is rá van csatlakoztatva a padlóösszefolyóra, akkor a fürdés közbeni hajszálak és szőrszálak is könnyen lerakódhatnak a padlóösszefolyóban. Addig nincs probléma, és addig saját kezűleg is megoldható minden, amíg a dugulás nem a lefolyó csöveiben alakul ki.

Húzzon kezére gumikesztyűt, és kézzel távolítsa el a szifonban összegyűlt szennyeződéseket és lerakódásokat. Ha ez megtörtént, akkor újra tiszta és átjárható lesz a padlóösszefolyó. Ha kellemetlen szag árad a szifonból, azt viszont már több tényező okozhatja. Leggyakrabban az, hogy a padló szifonon nem folyik át a mosdó szennyvize, ezért nincs rendesen átfolyó víz a padló szifonon, ezért hamarabb elpárolog a bűzért szolgáló víz is, és vissza tud jutni a csatornaszag. Csatorna szag akkor is kialakulhat, ha a csatornatisztítás után a padlószifon tisztító dugója nem kerül vissza a helyére.

A tisztító dugót pótolhatjuk parafa dugóval, így is meg lehet szüntetni a kellemetlen bűzt. Amennyiben tehát eldugult padlóösszefolyója, vegye kezébe a problémamegoldást, hiszen ez egy olyan meghibásodás, amit házilag is meg lehet oldani egy kesztyű segítségével.