Nem minden otthon rendelkezik hozzáféréssel a hálózati gázhoz – rengeteg olyan ingatlan található hazánkban, amelyeknek más eszközökkel kell melegedniük, vagy azért, mert kint vannak az ország szélén vagy mert az ország elszigetelt részén találhatók.

Az elektromos radiátorok!

Noha az LPG és az olajkazánok általános megoldások, de mi a legjobb alternatíva? Hazánkban az elektromos fűtést használó több ezer háztartás közül egyre többen fordulnak az elektromos radiátorok felé, ám ennek ellenére az “elektromos áramra” vonatkozó tévhitek sajnos továbbra is fennállnak. Ne ragadjon meg az ellentmondó vélemények körforgásában – ez az útmutató mindent megad Önnek, amit tudnia kell az elektromos radiátorokról, és közben többet tud meg néhány mítoszról. Az elektromos radiátorok ugyanolyanok, mint a központi fűtésű radiátorok, kivéve, hogy nem a vízvezeték-hálózatra támaszkodnak a hő leadásában. Önálló egységek, amelyek hőfolyadékkal vagy száraz elemekkel vannak feltöltve, amelyek felmelegednek és átadják a meleget a környező levegőnek.

Az elektromos radiátorok által termelt hő körülbelül kétharmada konvekcióval (azaz a meleg levegő mozgásával) jön létre, az utolsó harmadot pedig sugárzó hő adja le. Az elektromos radiátorok kiemelkednek a tömegből azzal, hogy heti digitális programozást és precíziós termosztátokat kínálnak, így pontosan kezelhetik az energiafelhasználást és csökkenthetik a fűtési számlákat. Néhány rendszerhez Wi-Fi-vezérlés is tartozik, így egyetlen fűtőberendezést, például okostelefont vagy táblagépet, egyetlen felhasználási pontról kezelhet. A fűtésalkalmazás használata a telefonon olyan funkciókhoz is hozzáférést biztosít, mint például az energiafelhasználási statisztikák, amelyek segítenek szemmel tartani szokásait, és meghatározhatják a további megtakarítási módokat. Amint a megújuló energia egyre gyakoribbá válik, az elektromos áram válik a fenntartható jövő egyértelmű választásává.