Elektromos vagy vizes padlómelegítés?

Tehát úgy döntött, hogy energiatakarékos padlófűtéssel akarja fűteni az otthonát? De hogyan választhat az elektromos és a vízbázisú rendszerek között? Bár mindkét rendszer szinte bármilyen alkalmazásban használható, a projekt bizonyos tényezői azt jelenthetik, hogy egyik vagy másik jobban megfelel otthonának.

Elektromos vagy vizes

Kétféle padlófűtési rendszert lehet telepíteni: vizes vagy elektromos rendszerek. Mindkettő sugárzó hő technológiával gyengéden felmelegíti a helyiséget a padlótól felfelé, a helyiségben lévő emberekbe és tárgyakba, szemben a központi fűtési rendszerekkel, amelyek csak a szoba levegőjének fűtésére összpontosítanak, és ezzel nagyobb energiapazarlást eredményeznek. A padlófűtők sokkal nagyobb tervezési szabadságot biztosítanak, mivel már nincs szükség látható csövekre vagy terjedelmes radiátorokra. Az elektromos padlófűtők fűtött szőnyegként vagy fűtőkábel-alapú rendszerként kaphatók, és mindkettő elektromos energiát sugárzó elemmé alakítja. A fűtőszőnyegek ultravékony elektromos fűtővezetékeket használnak, amelyek előzetesen egy kis méretű szőnyeghez vannak rögzítve, amelyeket egyszerűen ki lehet gördíteni és az aljzathoz tapasztani. A fűtőkábelek szabad formájú elektromos vezetékek, amelyek közvetlenül az aljzatra szerelhetők.

A vízrendszerek, más néven hidraulikus padlófűtés vagy nedves padlófűtés, magukban foglalják a víz szivattyúzását, amelyet hőforrás (hagyományos kazán vagy hőszivattyú) optimális hőmérsékletre hevít a padlófűtési csöveken, más néven áramkörökön keresztül, vagy az aljzat tetején a padlóburkolat alatt. Az internet manapság a hidraulikus rendszerek és fűtőcsövek széles választékát kínálják mindenféle projekthez, így érdemes szétnézni. Ha a padlófűtést fontolgatja otthonában, akkor először a telepítés típusát kell megvizsgálni; felújításra és ezért utólagos felszerelésre vágyik, vagy új építésű épületen belül telepítené?