A tavasz beköszöntével sokan döntenek úgy, hogy ideje kisebb-nagyobb felújításokat végezni a házon. A fűtési szezon rengeteg tapasztalatot ad, így sokan igyekeznek felkészülni a következő szezonra, hogy akkora sokkal energiatakarékosabb lehessen az otthon. Ugyanakkor a nyári mesterséges hűtés is egyre drágább.

A tetőtéri ablakok üvegezései a leghidegebb felületeknek számítanak, így sokan erre a területre koncentrálnak, ha felújításról van szó. Érdemes a régi tetősíkablakokat újakra cserélni, amik modernebbek és nagyobb hőszigetelő képességgel rendelkeznek. Ha kizárólag ennyi változtatást eszközöl, már az is komoly eredményeket fog eredményezni, ami a fűtésszámlán is meg fog mutatkozni. Hozzá lehet látni saját kútfőből is, azonban, ha valóban eredményeket akar, akkor érdemes egy szakembert is bevonni a folyamatba. Ez azért is célszerű, mert a csere nem fog tovább tartani néhány óránál és különösebb felfordulással sem fog járni. A tetőablak cserének köszönhetően többé nem fogja az utcát fűteni. Számszerűsítve az adatokat, akár negyvenöt százalékkal is csökkenhet a hőveszteség, ami azt jelenti, hogy két fokkal is melegebb lehet az adott helyiségben és a fűtésre fordított energia nyolc százalékát is meg lehet takarítani.

Nem ormótlan, csúnya ablakokra kell gondolni, hanem olyan korszerű nyílászárókra, amik egyben esztétikusak is. Az ilyen ablakok önmagukban is igazán hatékonyak árnyékolók nélkül is. Természetesen, ha szeretné, akkor hatalmas választékból tud választani külső és belső árnyékolókat. A jól megválasztott árnyékoló nem csak esztétikus, de a nyári nagy melegben akár öt-hat fokkal is hűvösebb lehet általa, míg télen akár harmincnégy százalékos hőveszteségcsökkenést is el lehet érni általa. Természetesen, ahogy azt már korábban is kihangsúlyoztuk, árnyékolók nélkül is jól kell teljesítenie az ablakoknak.