A napelemeket már mind ismerjük, és egyre többen használjuk is. Tudjuk, hogy az fény hatására képes abból elektromos energiát előállítani, mellyel különböző mértékekben tudjuk fedezni az energiaszükségleteinket.

Azonban annak is a tudatában vagyunk, hogy a napelemek télen, éjszakánként és borús időben nem képesek megfelelő hatékonysági fokon teljesíteni. Úgy tűnik azonban, hogy ennek a problémának is közel a megoldása. A napelemek folyamatos fejlődése mellett sikerült feltalálni az esőelemet, amely akár a megoldást is jelentheti a borús és esős időre. A szóban forgó esőelem a napelemmel együtt működik, ugyanis annak a másik oldalán kapna helyet.

Ennél az elemnél az eszköz alját egy vékony réteg grafénnal vonják be, amely kölcsönhatásba tud lépni az esőcseppekben található pozitív töltésű ionokkal. Ez a réteg képes az esővízben található oldott sók pozitív és negatív töltéseit átvenni, és így energiát tud generálni. Tehát az eső- és napelem esetében, ha beborulna az ég, és esni kezdene, elég lenne csak megfordítani az eszközt, és így máris folytatódhatnak az energiatermelés. Persze ez a technológia egyelőre igen alacsony hatékonysággal működik, de várható, hogy ez is növekedni fog.