A padlófűtés már egy széleskörűen ismert és elterjedt fűtési forma. Némi túlzással talán állíthatjuk, hogy nincs olyan személy, aki ne hallott volna még róla. Azonban a sok mindenben hasonlatos falfűtésről talán már sokkal kevesebben tudnak.

Holott ez a módszer ugyanolyan, ha nem még jobb, mint a padlófűtés. A falfűtés esetében nem meglepő módon ugyanúgy csöveket használnak, mint a padlófűtésnél. A különbség természetesen azok elhelyezésének a helyében rejlik. Ugyanis, ahogy az a nevéből is kiderül, itt maga a fal lesz a fűtőtestünk, tehát ebbe kell beépíteni a csöveket. Ehhez általánosságban két típusú csövet lehet használni. Az egyik típus belső átmérője 8-10 mm, míg az ún. kapilláris csöveké nagyjából 3 mm. A kettő beépítésében csak annyi a különbség, hogy milyen távolságra helyezik el egymástól a csöveket.

A falfűtés bár elsőre talán szokatlannak hangozhat, mégis igen hatékony fűtési formának nevezhető, hiszen elegendő mindössze 35-40 fokos vizet beleengedni, ahhoz, hogy kellemesnek érezzük a hőmérsékletet. A sugárzó falaknak köszönhetően egyébként is nagyobb lesz a hőérzetünk, mint amennyit a hőmérő fog mutatni. Ennek köszönhetően nemcsak a számlánk lesz majd alacsonyabb, de a környezetet is kímélhetjük vele. A falfűtéshez ideális választás egy kondenzációs kazán vagy egy hőszivattyú. Az idő előrehaladtával ugyanis ezekkel érhetjük el a leghatékonyabb, legolcsóbb és legkörnyezetkímélőbb fűtést.