A földi hőszivattyú a környezetbarát hő előállításának új módja, amely sok pénzt takarít meg meglehetősen rövid idő alatt. A földi hőszivattyú lényege az, hogy otthonában a hőt a föld hője generálja. Ezáltal a földi hőszivattyú teljesen környezetbarát módon, természetesen szolgálja a ház hőszolgáltatását.

A földi hőszivattyú tulajdonságai

A földi hőszivattyút nagyon nehéz telepíteni, és ezt csak a terület szakembereinek szabad elvégezni. Annak érdekében, hogy a földi hőszivattyú helyesen működjön, azt az ingatlan megfelelő területére kell elhelyezni. Egyes esetekben földmérő csoport jön ki, hogy megvizsgálja a talajt és a talaj hőmérsékletét. Ahhoz, hogy a földi hőszivattyú elvégezze a munkáját, tökéletesen kell elhelyezni, mert ha nem helyezi el megfelelő helyre, akkor minden munka és fáradozás felesleges, a földi hőszivattyú nem fog kellőképpen működni. A tesztek amiket a szakemberek végeznek megfelelő információval szolgálnak annak meghatározásához, hogy mennyire mélyen kell a talajba ásni. A talaj mélysége meghatározza a polietilén cső elrendezését is.

Az ásott lyuk az ingatlan körülményeitől függ. A lyukat 4-6 láb mélyen kell ásni, ha a polietilén csövet vízszintesen szeretné elhelyezni. Ha a csövet függőlegesen helyezik el, akkor 100 láb és 400 láb mély lehet. A földi hőszivattyú légkezelő nélkül nem hatékony. Ez be van építve a házba, és csatlakozik a meglévő vezetékhálózathoz. Ennek a készüléknek a célja a levegő befújása a polietilén csőből a házba, valamint eltávolítása és keringtetése. Ez a talaj hőszivattyú rendszerének legfontosabb része. A csövet tekercseljük és helyezzük a talajba a szakember kívánsága szerint. Ez a cső csatlakozik az otthoni légkezelő dobozhoz, és fel van töltve ártalmatlan víz és fagyálló keverékkel. A keveréket a légkezelő átjuttatja a polietilén csövön. Mivel ez a keverék átjut a csövön, a talaj melegíti vagy lehűti azt a benne levő hőmérsékletétől függően.