A leginkább környezetbarát módja a fűtésnek a napenergia felhasználása. Nem mindegy hogyan is történik ez a folyamat, hisz a fűtés napenergiával való támogatása nagy körültekintést igényel. Több módszer áll a rendelkezésünkre.

Sziget üzemű technika

Létezik az sziget üzemű technika, ilyenkor az előállított energia akkumulátorokban van tárolva, ezzel azonban a hatékonyságából veszt. Valamint nyílván télen akarunk fűteni, de olyankor a nap energiája gyengébb, és ez rontja a feltételeket. Túl sok hátránya van, nem ajánlott módszer.

Hálózatra tápláló módszer

Napelemes technológia még a hálózatra tápláló módszer is. Ez a megoldás jobbnak mondható az előzőnél, de sajnos ez sem tökéletes. Bár csökkenti a költségeket, de hosszú idő mire a belefektetett pénz megtérül. Akkor lesz a leghasznosabb alkalmazása, ha egy másodlagos alacsonyabb fűtési rendszert támogatunk vele. Például egy praktikus módszer lehet, ha a hálózatba táplált napelem rendszert párosítjuk az infra fűtéssel, mely manapság a leghatásosabb fűtési technika. Mivel az infra fűtés önmagában is alacsony energiát fogyaszt. Tehát ezt a gazdaságos módszert párosítjuk a napelem által előállított energiával. Így már garantáltan csökken a számla és a természetnek is rendkívül kedvező.