Számos jele van annak, ha a fűtési rendszere nem működik, ezeket viszont nem egyszerű megállapítani szakértelem és tapasztalat nélkül. A következő hibákat viszont megvizsgálhatja, mielőtt szerelőhöz fordul.

Amennyiben a fűtési rendszer, sípoló hangot ad ki, akkor lehet, hogy eldugult a kémény, amit ki lehet söpörni, hogy kitisztítsa a lerakódott kormot; lehet, hogy vízkő rakódott le benne, ilyenkor le kell zárni a kazánt. Az is lehetséges, hogy a kazán termosztátja meghibásodott, ebben az esetben is érdemes elzárni a kazánt; az utolsó lehetőség pedig, hogy azért sípol a rendszer, mert nem működik a szivattyú. Ha az a probléma, hogy a ház egyes részeiben nem melegszik fel a radiátor, akkor lehet, hogy maga a zónaszelep hibás, vagy nem működik a szivattyú, esetleg az időkapcsoló, vagy a termosztát hibásodott meg.

Ha a kazán működik, viszont minden radiátor hideg, akkor szintén lehetséges, hogy nem működik a szivattyú, vagy a szivattyú termosztát nincs rendesen beállítva. Végül pedig, ha nem működik a kazán, akkor valószínűleg a termosztát túl alacsony beállításon van, vagy nem működik a programozó/időzítő. Ezen jelek megfigyelése után ajánlott gázszerelőhöz fordulni.