A fűtési rendszer meghibásodásakor mindenképp szakember segítségére van szükség.  A rendszer meghibásodásának jeleit jó ha ismeri, mivel így pontosan eltudja mondani a szerelőnek, hogy mi a gond.

A kazán működésképtelen

A kazán nem tud bekapcsolni, ha a termosztát túl alacsony szintre van programozva. Ezért tartsa szem előtt, hogy a lakásban levő termosztát és a kazán termosztát mindig összhangban legyenek. A gázkazán működése leáll, ha az őrláng kialszik, ilyenkor az a teendője, hogy újra meggyújtsa az őrlángot. Ha az időzítő, vagy programozó nem működik, akkor a kazán nem fog tudni bekapcsolni.

A radiátor nem tud felmelegedni

A radiátor nem tud felmelegedni, ha az oldalán levő kézi szelep el van zárva, ebben az esetben nyissa ki a szelepet. Ha légzár gátolja a víz teljes körforgását a fűtőtestekben, akkor a radiátor nem áraszt ki meleget. Ilyenkor légtelenítésre van szükség, amit a radiátor oldalán saját maga elvégezhet. A termosztátos szelep túl alacsonyra való programozása, vagy meghibásodása is megakadályozhatja a fűtőtest felmelegedését. A korrózió eltömítheti a fűtőtest szelepeit, ilyenkor csak a radiátor alsó része fog felmelegedni.