A rézcsövek már hosszú idő óta előnyösek ha a fűtésről van szó, hiszen nem öregszenek, korróziómentesek, ráadásul rendkívül megbízhatóak is. Ezek a rézcsövek nagyon jól bírják a meleget, és képesek ellenállni a hirtelen jövő hőmérséklet emelkedésnek is.

A rézcsövek kötésmódjai

A rézcsöveket be lehet kötni oldhatatlan, illetve oldható kötésekkel is. Az oldható kötéseket inkább akkor szoktuk használni, amikor később ki kell oldani a kötést, például a szivattyúknál, vagy éppen a csaptelepeknél, főleg akkor, ha ezeket karbantartani, vagy netán javítani kell. Más esetekben inkább oldhatatlan kötést használunk ha egy mód van rá, a fűtéstechnika világában ez a lágy- illetve keményforrasztás, valamint présidomos és gyors-csatlakozós kötést jelenti.

Présidomos kötés

A présidomos kötést leginkább lágy, félkemény, illetve kemény csöveknél használjuk, és a rézcsövek kötésére egy teljes idomsorozat is rendelkezésünkre áll, 12-től 108 mm-ig terjedően. Az idomok általában vörös öntvényből vagy rézből készülnek, ha pedig a csatlakozó idomokra kerül a sor, akkor ezekből menetes végű présidom kapható. Mindenképpen érdemes tehát rézcsöveket használni a fűtési rendszerben, hiszen sokkal magasabb minőségűek, mint más csövek.