A fűtési rendszereket többször is kell tisztítani, például el kell távolítani a korrózió okozta törmelékeket, a vízkövet, csökkenteni kell a kazán zaját, meg kell oldani a keringtetési problémákat, valamint egy professzionális gépi fűtéstisztítás sem árthat.

A vizes fűtési rendszerek tisztításának lépései

Az első lépésben leeresztjük a rendszerben levő elkoszolódott vizet, majd F3 Cleaner tisztító folyadékot juttatunk be a fűtési rendszerbe. Ezután Keringetjük a folyadékot a fűtési rendszerben, majd egy géppel vagy fűtésrendszer keringető egységgel öblítjük. Ezek után eltávolítjuk az elszennyeződött vizet, végül pedig ellátjuk a fűtési rendszert F1 Protector korró elleni védelemmel.

Hasznos tanácsok

Annak érdekében, hogy az új fűtési rendszerek hatékonyabbak legyenek, érdemes őket már a telepítés után átmosni, és a rendszeresen lerakódó szennyezéseket eltüntetni. Kazáncsere esetén el kell távolítani a korrózió okozta iszapot, valamint a bakteriális szennyeződéseket is, hiszen ha ez nem történik meg, akkor az új kazán akár veszthet hatékonyságából, vagy teljesen tönkre is mehet, ami kidobott pénzt jelent. Érdemes tehát a fűtési rendszereket időnként vegyszerrel átmosni.