Sokan nem is gondolnak bele, hogy a legegyszerűbb dolgokkal lehet spórolni a fűtési számlán, például olyan dolgokkal mint a főzés, a fölösleges túlfűtés, a szelelés megszüntetése, valamint a megfelelő termosztát választása.

Fölösleges túlfűtés, főzés

Ha ön csak 1 Celsius fokkal alacsonyabbra állítja a fűtést, máris megspórol 5-6% energiafelhasználást, így egy meleg pulóver vagy egy takaró akár egy nagyobb összeget is megtakaríthat. Persze fázni nem kell, de 23-24 fok teljesen felesleges. Ha sokat vagyunk a konyhában, akkor a sütő használatával is be tudjuk melegíteni az egész konyhát. A sütő beindításakor pedig érdemes egyből letekerni a radiátort, így ezzel is spórolhat.

Megfelelő termosztát választása

Mindenképpen próbáljon meg a kazánhoz megfelelő típusú termosztátot választani, és például egy E-bus összeköttetésű termosztát csökkentheti a fűtési számlát akár 4%-kal. Ha az ön lakása nem új ablakokkal rendelkezik, akkor biztos hogy huzat jön létre az ablakok illeszkedésénél. Ez ellen lehet kapni pár száz forintért öntapadós szigetelőt, ez persze nem az üveget szigeteli, de legalább nem hagyja, hogy a meleg levegő eltávozzon a lakásból, és nehezebben hűl majd ki így a lakás.