Egyes, lakáshoz tartozó rendszereket semmiképpen nem érdemes saját kezűleg megjavítani. Tipikusan ilyen a fűtés, mely szakértelmet és megfelelő eszközöket igényel. Legtöbben szeretnének spórolni a munkadíjon, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy gyakran drágább lehet ennek következménye, mind gondolnánk.

Válasszon jól szakembert!

Az interneten elég csak néhányat kattintani, és máris rengeteg profi közül válogathatunk. De mégis melyik lenne a jó döntés? Az ajánlások mindig jó választásnak bizonyulnak, így ha a rokonságban, ismerősök között valaki épp mostanság hívott szerelőt, akkor megéri kikérni véleményét. Egyébként az is sokat elárul a szakemberről, hogy mennyire korrekt a hozzáállása, és tájékoztat-e előre a várható költségekről.

Ne kísérletezzen saját kézzel!

A fűtés ellenőrzése, javítása mindenképp hozzáértést követel meg. A házilagos megoldásokat érdemes elfelejteni, ugyanis akár komoly baleset is lehet a következményük. A rendszer ellenőrzése nem kerül sokba, és olyan apró hibákra hívhatja fel a figyelmet, melyek időben történő javításával akár a fűtésre használt berendezések élettartamát is meghosszabbíthatjuk. A fűtésszezon kezdetekor ne maradjon el az évente legalább egyszer aktuálissá váló kontroll!